Milieustraat
Milieustraat
Heb je afval dat niet mee kan met de gebruikelijke ophaalronde van de huis-aan-huis afvalinzameling? Dan kun je als bewoner van Laarbeek gebruik maken van de milieustraat in Lieshout. De milieustraat is niet toegankelijk voor bedrijven. Hou je wel altijd aan de huisregels van Blink. Deze staan op het bord bij de ingang van de milieustraat.
Inwoners Son en Breugel tijdelijk welkom bij onze milieustraat
De gemeente Son en Breugel start als eerste van de Blink-gemeenten met het renoveren van haar milieustraat. Van donderdag 3 oktober tot en met zaterdag 16 november is daarom hun milieustraat dicht. In overleg met de gemeente Laarbeek kunnen de inwoners van Son en Breugel in deze periode met hun afval terecht bij onze milieustraat.
Wat houdt dit voor onze inwoners in?
In de werkwijze van de milieustraat verandert in deze periode niets. De milieustraat in Laarbeek is in deze periode op maandagmiddag en vrijdagochtend wel tijdelijk extra geopend. Ook wordt er extra mankracht ingezet om drukte op zaterdagen te voorkomen. Met deze maatregelen vertrouwen de gemeente Son en Breugel en Laarbeek erop bezoek aan de milieustraat zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.
Openingstijden en locatie
De milieustraat vindt u aan de Stater 2 in Lieshout. Tijdens openingstijden is de milieustraat telefonisch bereikbaar op: 0499 422 775.
De milieustraat is geopend op:
- Woensdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur
- Zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur
Van 3 oktober t/m 16 november 2024 is de milieustraat extra geopend op maandagmiddag ( van 13.00 tot 17.00 uur) en vrijdagochtend (vanaf 9.00 uur).
Meenemen
- uw milieupas
- uw pinpas
Bij de milieustraat kun je alleen pinnen. Vergeet daarom niet om bij een bezoek aan de milieustraat altijd je milieupas én pinpas mee te nemen! Heb je geen pinpas? Dan kun je bij de milieustraat een incasso formulier invullen. Alleen volledig ingevulde formulieren worden geaccepteerd.
De kosten
Afval naar de milieustraat brengen is niet altijd gratis. Voor sommige afvalsoorten moet je betalen. Vergeet daarom niet om bij een bezoek aan de milieustraat de toegangspas én pinpas mee te nemen! Heb je geen pinpas? Dan kun je bij de milieustraat een incassoformulier invullen.
LET OP: Hoger tarief voor vaste bezoekers!
De eerste 4 keer dat je met afval in dezelfde prijscategorie komt, betaal je het gewone tarief. Kom je voor de 5e keer of vaker met afval in dezelfde prijscategorie? Dan verdubbelen de prijzen. Deze maatregel is bedoeld om bedrijven van de milieustraat te weren. En te stimuleren om bij grote verbouwingen een andere manier te zoeken om puin af te voeren. Bijvoorbeeld door het huren van een container.
Gratis wegbrengen naar de milieustraat
- Glas, blik, papier/karton
- Plastic, metaal en drankkartons (PMD)
- Vlakglas
- Schoon verpakkingstempex
- Blad, gras en snoeihout (exclusief bamboe en riet)
- Frietvet
- (Oud) ijzer en metalen
- Klein chemisch afval
- Textiel en schoenen
- Wit-en bruingoed: koelkasten, diepvriezers, televisie e.d.
- Luiers
- Kadavers van kleine huisdieren
- Asbest (maximaal 35 m²)
- Afgewerkte motorolie (maximaal 5 liter)
- Gasflessen
- Autobanden zonder velg (maximaal 5 stuks)
- Matrassen (alleen schoon en droog, maximaal 4 stuks)
Kosten afvalstromen 2024
Grove huishoudelijke afvalstoffen
Inclusief maximaal 4 autobanden met velg van personenauto’s, niet chemisch verontreinigde grond, brandbaar en onbrandbaar grof restafval, hout A en B, bamboe en riet
Kosten:
- Maximaal 0,5 kubieke meter per bezoek: 5,50 euro
- Maximaal 2 kubieke meter per bezoek: 11,00 euro
Vuilniszak fijn huishoudelijk restafval
Het is toegestaan om maximaal 2 vuilniszakken per bezoek in te leveren.
Kosten per zak: 5,50 euro
Bouw- en sloopafval, puin, hout C, vloerbedekking, dakleer, gips en gasbeton.
- Maximaal 0,5 kubieke meter per bezoek. Kosten: 10,00 euro
- Maximaal 2 kubieke meter per bezoek: 30,00 euro
Milieupas
Om afval in te leveren bij de milieustraat, heb je een milieupas nodig. Een milieupas hoort bij een adres, niet bij een persoon. Wanneer je verhuist, moet je de milieupas achterlaten voor de volgende bewoner
Milieupas aanvragen
- Online regelen via de afvalbalie van mijnblink.nl, via de afvalapp of bel BLINK via telefoonnummer (0800) 0492
- Ben je je milieupas kwijt? Dan betaalt u voor de nieuwe milieupas. Je ontvangt een nieuwe toegangspas en uw oude wordt geblokkeerd om misbruik te voorkomen.
- Is je milieupas beschadigd? Dan kan het zijn dat de scan bij de toegangspoort de pas niet goed kan lezen. De pas wordt dan bij de poort ingenomen. Je regelt gratis een nieuwe toegangspas bij de klantenservice van Blink.
- Ben je een nieuwe bewoner op een bestaand adres en heb je geen pas? Dan kun je binnen 3 maanden na de verhuizing gratis een milieupas aanvragen.
- Eerste bewoners van een nieuwbouwwoning vragen gratis een nieuwe milieupas aan.
Kosten
€ 10,00
Asbest
Als particulier kun je asbest tot een hoeveelheid van maximaal 35m² gratis aanbieden bij de milieustraat. Het asbest moet luchtdicht in plastic verpakt zijn. Neem van tevoren altijd telefonisch contact op met de milieustraat 0499 422 775 om te informeren of er plaats is in de asbestcontainer.